Promocija, druženje i potpisivanje knjiga Sare Sabri

Promocija, druženje i potpisivanje knjiga Sare Sabri

by Emina, 22/02/2019

 

U prepunoj Sali našeg hotela držana je promocija knjige “Šapućem ti kao svome sinu” naše poznate književnice Sanele Karišik-Begović, poznatijom pod pseudonimom Sara Sabri.

Sara Sabri je Srbijanka po rođenju, ali i bosanska snaha, spisateljica, majka petoro djece, ponosna vlasnica dvije fakultetske diplome, te osnivačica Edukativnog centra za žene i djecu „Sara Sabri” u Sarajevu i Ženskog edukativnog centra „Rahma” u Novom Pazaru. Također je i dugogodišnja novinarka, ali i vaspitačica u vrtiću.

Sara Sabri svojim djelima animira čitatelje da se uhvate u koštac sa vlastitim problemima i izazovima, glasno govori o realnim problemima i odnosu muškarca i žene.

Stoga, sudeći po tiražima knjiga ”Šapućem ti kao žena ženi ” i ”Šapućem ti kao žena mužu”, najprodavanijim knjigama, napisanim 2012. godine, može se zaključiti kolika je zapravo bila potreba za ovakvom vrstom literature.

Promocija u Tuzli protekla je u nadasve zanimljivom i korisnom druženju u kojem su uživale naše studentice i brojne tuzlanke.