U riznici Dorraha ove godine djevojke iz čak 20 gradova BiH kao i Crne Gore

U riznici Dorraha ove godine djevojke iz čak 20 gradova BiH kao i Crne Gore

by admin, 21/10/2022

Akademska 2022/2023. je već uveliko počela, stoga nova iskustva, izazovi, lekcije su pred nama, kao i sjajne prilike za nova poznanstva, što će u Dorrahu ove godine biti posebno zanimljivo.

U novoj avanturi života u periodu od 10 mjeseci  upustilo  se 66 djevojaka iz 20 gradova Bosne i Hercegovine, ali tu je i djevojka iz primorskog Ulcinja.

Drage djevojke, dobro došle i hvala vam što ste izabrale da svoje studentske radosti dijelite sa nama.  University Hotel Dorrah je kao i svake godine svoja vrata otvorio  i ponudio smještaj za studentice širom Bosne i Hercegovine, ali i regiona. Livno, Sanski Most, Mostar, Zvornik, Kakanj, Bugojno, Zenica samo su neki od gradova odakle su pristigli naši biseri.  Ono što poesbno možemo istaći da ste sve tu sa razlogom i jasnim ciljem ka uspjehu, a mi smo tu da damo vjetar u leđa kao i prethodnim generacijama.  http://dorrah.ba/anida-sehic-studentica-generacije-medicinskog-fakulteta-u-tuzli-ulazite-u-znanje-to-nikad-ne-izlazi-iz-mode/

Pored usluge smještaja, na raspolaganju našim studenticama  je 00:24h recepcija, biblioteka sa stručnom i basic literaturom, mini kuhinja, lounge prostor za odmor i druženje, kao i terasu na otvorenom koja se nalazi na krovu.  Svakako da ni ove godine nije izostala podrška kroz razgovore i edukacije o kojima će svi naši biseri uskoro imati saznanja.

Prošetali smo se kroz naše prostorije i upoznale samo neke od studentica i vaših sustanarki, provjerili jesu li se smjestile i njihove prve dojmove o Dorrahu.

Tuzla je grad dobrih ljudi, primjer multikulturalnosti, a sam način i stil života u Gradu soli privukao je i Saru Cero, studenticu prve godine Pravnog fakulteta. Dolazi iz Livna, za Tuzlu je veže i familija, ali ipak je kako kaže odlučila osamostaliti se i pored boravka kod rodbine tokom studija pokucala je na naša vrata.  Naravno, vrata su imaginarna, bio je to Instagram.

„Sviđa mi se što su sve žene i lakše mi je komunicirati sa ženama. Sviđa mi se što ima puno različitih djevojaka i od svake mogu nešto vidjeti naučiti.“, kazala nam je Sara i izdvojila je kao posebnu crtu Dorraha estetiku prostora. 

Zajedno sa Sarom, pridružila nam se i Maida Dubica iz Sanskog Mosta. Maida je studentica treće godine Farmaceutskog fakulteta. Pored studiranja, ima i nekoliko vannastavnih aktivnosti, a jedna od njih je i Klub mladih Tignum. Prolazeći na sastanke kluba, javila joj se želja da boravi u našoj oazi. Zgrada od 6 spratova, preko puta Bingo City Centra za Maidu je bilo novi izazov i nakon boravka  u stanu odlučila se pridružiti nama.  Njena prvi dojam je ističe sjajan.

„Ja kad sam stigla, bio je taj osjećaj dobrodošlice, topline i organizovanosti. Sve je cakum-pakum.  Ta dobrodošlica i prijatnost, to je to! Poslije kada sam pogledal prostorije, bila sam u biblioteci i okolo kad sam napravila obilazak, sve onako lijepo uređeno i podstiče čovjeka da se trudi.“, ispričala je Maida.

Nakon posjete Maidi i Sari, pokucali smo i Aidi Bećović, studentica Medicinskog fakulteta. Aida nam dolazi iz Ulcinja, pronašla nas je kada je u google pretraživač ukucala studentski smještaj Tuzla.

„Ja sam slučajno pogledala Hotel Dorrah, bila sam oduševljena. Meni se svidjelo i po svemu odgovaralo.  Baš sam presrećna.  Sve je fino, baš sam zadovoljna.  Osjećam se kao kod svoje kuće. Znam da su moji mirni.   Što se tiče Dorraha ja mislim da na nivou Balkana mladi nemaju bolju priliku od ove“, ističe Aida i dodaje da je University Hotel Dorrah sjajan koncept jednog studentskog doma.

Ne možemo, a da se istinski ne zahvalimo Aidi i svim našim djevojkama na lijepim riječima. Družimo se tek 20. dana, a već su se poznanstva proširila, bitno je napomenuti da kroz razgovore sa našim djevojkama upoznajemo i saznajemo ponešto o njihovim gradovima, navikama, tradiciji.

Izazovna godina je pred nama, dešavanja u svijetu i nas pogađaju, ali zajedničkim snagama i ženskom solidarnošću našu oazu učinit ćemo mjestom gdje počiva sreća, mir, prijateljstvo i uspjeh. Za neke od vas je možda još uvijek sve konfuzno, brinete se za prve ispite ili šta poslije fakulteta, ali ne brinite, tu smo da zajedno radimo i učimo. Važno je da se ne plašite upitati za savjet ili tražiti pomoć. Tu smo da učimo, rastemo i usvajamo nova saznanja i vještine, zajedno.#hrabroitimski