Pet savjeta za kvalitetan odmor tokom i nakon ispita

Pet savjeta za kvalitetan odmor tokom i nakon ispita

by admin, 25/01/2021

Život tokom studiranja mnogo je kompleksan. Zahtjeva posvećenost učenju i ponekad nam se čini da je nemoguće imati kvalitetan odmor. 

Mi smo se bavili ovom problematikom i donosimo vam nekoliko korisnih savjeta.

1. Korisno druženje

Umjesto ispijanja kafa (naravno da nemamo ništa protiv toga ) mi smo više za opciju da iskoristite slobodno vijeme za šetnju ili hiking. Tako ćete raditi korisnu stvar i družiti se istovremeno. Zato vam predlažemo da posjetitie IG profil @thelookofnaturebih gdje ćete dobiti priliku da putujete i istražujete cijelu BiH sa najcool ekipom iz Tuzle koja broji preko 120 članova.

2. Izaberite neku super opuštajuću i poučnu knjigu

Za početak mi vam predlažemo da pročitate Veliki Iskorak – Tara Mohr – priručnik i vodič za žene koje žele da se posvete radu na sebi. Naučite kako da pratite svoj glas, izađete iz dosadašnjih okvira, postignete i dobijete mnogo više od života!

3. Jedite hranu koja potiče dobro raspoloženje i unosite dovoljno vode 

Postoji izreka da smo ono što jedemo. Dobra i raznovrsna prehrana osigurava dovoljno energije i podiže raspoloženje. Neke od takvih namirnica su zeleni čaj, tamna čokolada, kvinoja, voće, gljive, špinat i kurkuma. Naravno,nemojte preskakati doručak i redovno konzumirajte supe i čorbe. Poznato je kako je voda glavni sastojak našeg tijela.Voda nam je potrebna kako bi održali razinu hidratacije cijelog organizma.

4. Vratite se sportskim aktivnostima

Vježbanje donosi mnoge blagodati za mentalno zdravlje i smanjenju stresa. Povećava samopouzdanje, produktivnost i kreativnost. Samo 15min dnevno će vam biti dovoljno da svoje tijelo aktivirate. Mnogo dobrih vježbi možete pronaći na internetu besplatno i raditi ih u svojoj sobi.

5. Uradite neko dobro djelo za zajednicu

Pridruži se nekoj humanitarnoj akciji, volontirajte, ako vidite neku stariju osobu kojoj je teško ulicu preći priskočite joj u pomoć, gladnom psu dajte hranu, podjelite sa drugima lijepu riječ. Lijep je osjećaj kad znate da ste nekome stavili osmjeh na lice i učinili dobro djelo.

Nadamo se da će vam neki od ovih savjeta poslužiti.:)