Da li ste već izradili svoj ‘vision board’ ?

Da li ste već izradili svoj ‘vision board’ ?

by admin, 19/01/2021
Koliko ste ciljeva postavili sebi prošle godine u ovo vrijeme, a koliko ste ih uspješno ostvarili?
Umjesto praznih usmenih obećanja, sastavite odmah svoj vision board.
Vision Board– je odličan za nekoga ko je vizuelni tip ličnosti a budite sigurni da funkcioniše savršeno i za one koji to nisu. Vision board je nešto što uspješni ljudi već dugo imaju obješeno na vidljivom mjestu.  Stavljanje ciljeva na papir negdje gdje možete vidjeti svaki dan bit će savršen podsjetnik za ostvarivanje vaših ciljeva i snova.
Daska za vizije ili ploča snova kolekcija je kolaž slika ili riječi koje će vam pomoći da zamislite svoje ciljeve i snove. Koristi se kao alat motivacije i može se napraviti vrlo jednostavno a evo i kako:
1. Ne trebaju vam nikakvi skupi i otmjeni pribori. Ono što će vam najviše koristiti su stari časopisi, naljepnice, makaze, ljepilo i ploča, komad kartona ili čak sveska.
2. Prvo razmislite o svojim ciljevima. Imajući taj cilj na umu, pregledajte časopise koji se odnose na vaš cilj. To može biti riječ, fraza koja upada u oči ili slika. Počnite ih rezati i zalijepite na ploču, svesku ili karton.
3. Kolaž ne mora biti savršen. Neka vam kreiranje bude prije svega zabavno. Vrlo je terapeutski i oslobađajući!
4. Obavezno ga postavite tamo gdje ga možete svakodnevno vidjeti, bilo da je na vašem zidu blizu radnog stola, u svesci/planeru koji svakodnevno gledate.
Nadamo se da ćete se zabaviti izrađujući svoje vlastite vizijske ploče 🙂