Dorrah meet up: Odvažno i odlučno ulazimo u novu akademsku godinu

Dorrah meet up: Odvažno i odlučno ulazimo u novu akademsku godinu

by admin, 18/10/2021

Nova akademska godina je uveliko počela, a nakon što su se naše studentice smjestile, upoznale sa rasporedom predavnja, konačno smo i napravili veliki zajednički meet up.

Druženjem uz zabavu, prelijep eneterijer naše biblioteke i ugodnim ćaskanjem studentice su imale priliku čuti sve ono što čini našu zajednicu i šta ih očekuje tokom ove akademske godine. Toplu poruku dobrodošlice svim starim, ali i novim studenticama poželje su Emina Mumbašić Krdžalić- direktorica i Hida Salihović-odgajteljica.

Kako to uvijek i biva, ukratko su sve djevojke predstavile i kazale nešto o sebi, a nam je čast znati da naše studentice dolaze iz cijele Bosne i Hercegovine. Svojim sustanarkama se obratila Almedina Hrnjić koja je iz svog ugla predstavila Dorrah i sve ono što mi radimo unazad pet godina.

“Dorrah je mjesto gdje imate zagarantovanu sigurnost i podršku. Dorrah nije samo stambeni objekat gdje imate smještaj tokom akademske godine, puno je više od toga, počeviši od toga da u ovom timu gradite najbolju verziju sebe i da tu pronalazite drugi dom. Harmonija i sklad koji vlada kada otvorite vrata naše male riznice je neopisiv, treba to doživjeti i osjetiti, pravi studentski život”, kazala je Almedina.

Kao što je kazala Almedina, Dorrah već 5 godina pruža smještaj pripadnicama nježnijeg spola, cilj nam je da iz svake studentice izvučemo ono najbolje i da od nje učini najbolju verziju osobe.  Zbog toga i nudimo niz edukativnih, sportskih i kreativnih radionica, izlete i sve ono za što naše studentice osjete potrebu da im treba.

Amila Selimović dolazi nam iz Živinica i tek se ove godine pridružila našoj riznici, kako navodi za nju je Dorrah zdravo okruženje.

“Sigurna sam da većini studenata oktobar teško pada pogotovo ako se odvAajte od svojih najmilijih i dolazite u novu sredinu. Mnogo lakše je prebroditi sve uz zdravu sredinu što Dorrah sigurno jeste. Na meet up-u sam samo još jednom imala priliku da se uvjerim koliko je zapravo kvalitetnih ljudi tu, od samih studentica do zaposlenih na koje se uvijek možemo osloniti, u to sam sigurna. Lijepo je znati da u mom okruženju postoji mnogo osoba sa kojima mogu podijeliti svoju sreću, uspjeh, ali i tugu i probleme. Uz to i iskustva cura koje su tu duže vrijeme, koje nam naš dom mogu malo bolje približiti, dok i mi same vremenom ne osjetimo sve njegove čari. Sva moja očekivanja su opravdana i radujem se svakom našem druženju, koje i uz mnoštvo različitosti odlično funkcioniše. Izuzetno sam sretna što imam priliku biti dio ovoga i provoditi vrijeme sa izuzetnim osobama”, kazala je Amila.

Mi smo također sretni što imamo priliku da budemo sigurna i mirna luka mnogim djevojkama. Tuzla i Dorrah su nova sredina puna izazova za mnoge, ali uz tim je sve lakše, slaže se i Amila Adilović iz Travnika.

“Upoznala sam jako drage djevojke. Dobila malo drugačiji pogled na društvo koje se nalazi oko mene, da je to jedna zajednica koja pazi na naše želje i potrebe, ohrabrujući nas i bodreći nas ka našim željama i uspjesima.”

Za kraj smo našim studenticama pripremili zakusku u En vie coffee and snack u sklopu našeg hotela, uz koju su imali priliku bolje upoznati jedna drugu kroz neformalnii razgovor. Odvažno i odlučno smo krenuli u novu akademsku godinu sa našim studenticama i vjerujemo da je pred nama jedna nova avantura.