Iskustva studentica: Zbog čega je Dorrah najbolji izbor studentskog smještaja u Tuzli

Iskustva studentica: Zbog čega je Dorrah najbolji izbor studentskog smještaja u Tuzli

by admin, 16/07/2020

Gdje i kako živjeti tokom studiranja veoma je važna odluka svake studentice ali i njihovih roditelja. Uzimajući u obzir da su to godine  kada studentice  razvijaju svoju ličnost i uče se samostalnosti u životu, jako je bitno okruženje u kojem borave i provode najveći dio svog vremena. 

Hrnjić Almedina ( Zenica ) 

Dorrah odiše nekom posebnom energijom, nešto što tjera čovjeka da poželi više uraditi, da umjesto spavanja šeta, pročita novu knjigu, odgleda film, istraži svoje mogućnosti. A najbolja prilika koju djevojka može dobiti je izgraditi sebe, a to je danas jako važno. Važno je da sebe ostvarimo i svoje snove ma koji god oni bili. Jer mi to možemo, možemo biti majke, sestra, prijateljice, rodice, ali mi možemo biti i učiteljice, naučnice, doktorice, a na tom putu Dorrah stoji kao zid na koji ćemo se nasloniti kada se umorimo od hodanja ka našem cilju ili nas nešto pokuša oboriti.

Mehić Šejla ( Kakanj )

U Tuzlu sam došla početkom akademske 2019/20 godne u mjesecu oktobru kada je počeo i moj boravak u Dorrahu. Kao najveću prednost  Dorraha izdvojila bih sigurnost, koju  mi pruža dom i  ljubazno osoblje budući da sam studentica koja dolazi iz drugog grada. Studentski hotel Dorrah mi je pored smještaja pružio i edukatvino kreativne radionice  za profesionalno i lično usavršavanje te omogućio prostor za druženje i zabavu. Dorrah bih zaista opisala kao mjesto koje nama pruža osjećaj kao da smo u svom vlasitom domu.

Vezano | Rezervacije studentskog smještaja su otvorene

Grahovac Nikolina  ( Banja Luka )

University hotel Dorrah je smještaj sa najugodnijim ambijentom u kojem sad ikada bila. Već na samom ulazu dočekalo nas je ljubazno osoblje, kućni majstor koji nam je odnio stvari i ispratio nas i djevojka na recepciji koja je bila izrazito pristupačna. Pored kvalitetnog i urednog smještaja, ugodno me iznenadilo to što smo u sobi imali kafu. Najbolje od svega bila je kantina. Kvalitet hrane je izvanredan i uvijek smo imali širok izbor hrane za doručak. Vama sve pohvale, a ja znam gdje ću od sada odsjedati u Tuzli.

Ramić Nermina i Šljivak Emina ( Kalesija )

U Dorrahu boravimo već izvjestan period te možemo slobodno kazati da smo u Dorrahu doživjele najljepše trenutke našeg studentskog života. Toplina koju nam pružaju uposlenici hotela daje nam osjećaj kao kod kuće. Tu smo stekle mnogo prijateljica, doživjele divna iskustva te naučile funkcionisati sa svim djevojkama kao jedna porodica. Za kratko vrijeme Dorrah je postao dio nas, zauzeo posebno mjesto u našim životima i sigurne smo da ćemo i nakon završenog fakulteta uvijek se rado vraćati našoj drugoj kući, nesebično se vezati i biti od pomoći narednim generacijama studenata.  Iz našeg ličnog iskustva, glavne prednosti boravka u Dorrahu su: prijateljsko okruženje, ljubazno osoblje koje je uvijek na raspolaganju studenticama, pristupačna lokacija, mogućnost prisustva velikom broju edukacija i seminara, nesmetan pristup biblioteci, 24-satna dostupnost vešeraja i prostorije za obavljanje molitve, stalna druženja i komunikacija sa uposlenicima, pozitivna energija, sigurnost i mnoge druge.

Vezano | Ovih 10 pitanja studentice  najčešće postavljaju

Hadžiahmetović Maida ( Gradačac )

“U Tuzlu sam došla 2015 godine. Kada sam trebala upisati fakultet,  Tuzla je bila najbilži grad, a i dopao mi se studijski program Tehnološkog fakulteta. Na kraju druge godine sam dobila poziv da konkurišem za studentski dom, međutim nisam znala da je riječ o Dorrahu. Poslala sam svoju biografiju, jer sam željela da vidim kako izgleda život u studentskom domu i da probam nešto novo. Prošlo je  samo nekoliko dana kada je uslijedio poziv za razgovor i tada sam se upoznala , sada već sa svojom drugom kućom, Dorrahom. Nakon razgovora i konačnog useljenja,  postala sam stipendistica, i sad vec treću godinu za redom imam stipendiju u vidu smještaja i hrane. Najveća prednost Dorraha je što smo zaista svi kao porodica i što se uvijek osjeća toplina doma. Zaista dosta putujem, ali se uvijek vraćam u Dorrah jer je to moja druga kuća.

Tovilović Zorana ( Banja Luka )

Boravila sam u University hotelu Dorrah za vrijeme treće BHFF aakademije. Bilo je to zaista divno iskustvo.  Hotel je kreativno uređen sa mnogo boja a lokacija je odlična. Sve je perfektno uređeno, sobe su jako udobne i čiste. Radujem se našem ponovnom susretu.

Brkić Elma ( Zvornik )

Hotel Dorrah je moj drugi dom od početka studija i sa svakom novom akademskom godinom mu se vraćam sa još većim povjerenjem. Dorrah je sinonim za komfor i profesionalnost i ja ga doživljavam svojim jer boravak u njemu je pravi užitak. Ljubaznost i posvećenost koje pokazuje osoblje hotela prema svakoj sudentici je odraz velikog truda, te je nemoguće u takvom okruženju ne graditi samo najpozitivnije osjećaje.

Nukić Nesida ( Teočak )

Svako u životu ima dva kofera- jedan su naše želje a drugi ciljevi i mogućnosti.  Svaka od nas jedan je kofer ponijela sa sobom u studentaki dom a drugi ostavila u rodnom gradu. Kao što nas život uči da ne možemo sve imati u svakom trenutku kad poželimo, tako isto znamo da se trebamo boriti i da se naš trud uvijek isplati. Zato baš ti uzmi svoj kofer  snova i kreni, jer tvoje vrijeme već otkucava, čekamo te i mi i Dorrah ekipa, radujući se ispunjenu tvojih snova.

Vezano | Ines i Nesida: Život smo spakovale u dva kofera