Meet up sa Nedimom Botićem: Vjerujte u svoje snove, budite aktivni, čuvajte sebe, svoje vrijeme i zdravlje

Meet up sa Nedimom Botićem: Vjerujte u svoje snove, budite aktivni, čuvajte sebe, svoje vrijeme i zdravlje

by admin, 28/10/2022

U srijedu, 26.10.2022. godine  nas je svojim gostovanjem u Tuzli počastio hafiz Nedim Botić.

Nedim je na društvenim mrežama svojim lijepim govorom privukao pažnju mnogih korisnika već odavno. Izuzetna nam je čast bila slušati savjete i upute uživo od uvaženog hafiza Nedima, jer riječi izgovorene licem u lice imaju dubok trag, a njegove  riječi su nama nahranile dušu.

Ovo su samo kratke crtice koje smo zabilježili kao važne napomene za putovanje zvano život, a prije svega univezalnu poruku za studentice, ali i sve mlade ljude koji žive u 21. vijeku punom izazova i prepreka.

„Generalna poruka večerašnjeg druženja bi bila studenticama, da vjeruju u svoje snove, da čuvaju sebe, da cijene sebe, da čuvaju svoje vrijeme i svoje zdravlje , da ih ne treba biti stid ako se suočavaju sa nekim poteškoćama, da pokušaju uložiti u svoje talente, graditi svoje hobije i da odvoje vrijeme svaki dan za ono što im dušu hrani.“, kazao je hafiz Nedim Botić i posebno naglasio važnost realnosti.

„Više vremena da provedu u stvarnom svijetu nego u onom virtuelnom i vrijeme provedeno sa prijateljima i porodicom nikad nije izgubljeno“

Sigurni smo da naše vrijeme večeras nije izgubljeno, sudeći prema reakcijama naših studentica.

„Prvi put sam imala priliku slušati hafiza Nedima Botića i mogu reći da je to za mene bilo jako pozitivno iskustvo, i iznenađena sam kako je cijeli razgovor jako smirujuće djelovao na mene nakon napornog radnog dana. Sve ono što sam više puta čula u životu, Nedim je to prikazao na jedan novi način te me naveo da o prostim životnim stvarima malo bolje razmislim i ustvari shvatim njihovu suštinu.“

„Ono što mogu reći kao osvrt na ovo predavanje je da svaki čovjek treba posvetiti vrijeme i ljubav sebi i ljudima oko sebe, uzimati za sebe ono sto će hraniti tvoju dušu i čuvati tvoje zdravlje i vrijeme od onoga sto je prolazno i bezvrijedno.“

„Nakon današnjih napornih predavanja na fakultetu, riječi hafiza Botića su na mene djelovale jako smirujuće“

„Izuzetna čast je bila slušati ovakvog insana, riječi su doprle do naših srca i zasigurno su dale vjetar u leđa“

Izazova je mnogo, često nismo ni svjesni koliko propuštamo, stoga večeras nas je Nedim usmjerio kako da se suočimo i krenemo dalje. Ovo je samo nekoliko zabilješki o kojima ćemo u narednom periodu govoriti, pisati i pričati.

  • Krenite i radite na svom hobiju.
  • Ništa nije vrijednije od vašeg zdravlja, njegujte ga.
  • Uredu je podijeliti sa drugim ljudima svoje probleme, tegobe, jer tako se povezujemo, pronađemo u drugima nešto svoje.
  • Neka vam tema mentalnog zdravlja ne bude tabu tema, ne stidite se o tome pričati.
  • Ljudski je i da se razbolite.
  • Promijeniti način gledanja, jer tako se promijeni i situacija.
  • Tražite i budite prijatelj koji daje krila.
  • Naučite živjeti, jer tad ćete moći u potpunosti uživati.
  • Slijedite snove, budite proaktivni.
  • Budite manje na telefonu, živite više u realnom svijetu, jer zbog virtualnog izgubit ćemo stvarni

Ovom prilikom se zahvaljujemo našem gostu, koji nas je počastio svojim govorom i lijepim riječima i radujemo se novim susretima.