Radionica: Samopozdanja i samopoštovanja

Radionica: Samopozdanja i samopoštovanja

by Emina, 07/03/2019

Ne postoji magično dugme za samopouzdanje.

Kako bi ga stekli moramo prvo pronaći sebe jer spoznajom sebe, svojih kvaliteta i jačanjem slabosti steći ćemo svoje samopouzdanje i pronaći sreću jer ona upravo leži u nama.

Jako je važno spoznati sebe, voljeti sebe skupa sa vrlinama i manama ali isto tako priznati sebi da imamo slabosti na kojima moramo raditi i transformisati ih u nesalomljive prednosti.

Sinoć smo skupa sa prvom grupom naših djevojaka u biblioteci našeg hotela održali radionicu samopozdanja i samopoštovanja.

U neobičnoj atmosferi i radionici nesto drugačijeg i opuštenijeg tipa, saznale smo mnogo o sebi, jedne o drugoj i shvatile smo da svakoj od nas  potrebno je  jako malo  kako bi spoznale sebe.

Gradnja samopouzdanja je proces i ne možemo ga steći nakon jedne radionice ali skupa sa našim djevojkama odlučile smo svake sedmice raditi na određenoj tehnici, raditi na sebi i na svojim slabostima jer naša veličina se ogleda u tome koliko smo spremni prihvatiti da imamo određene slabosti na kojima moramo raditi, na svjesnosti  nas samih, nasih vrlina i mana , koliko smo spremni prihvatiti ali i dati komplimente te podržati druge jer gradnjom drugih i njihovog samopouzdanja gradimo sebe i spoznajemo svoju veličinu.

I da … epilog prve radionice na ovu temu jeste svijest da smo jedinstvene i da ne podliježemo trendovima da ličimo jedne na druge te da volimo sebe baš takve kakve jesmo jer samo tako možemo biti najbolja verzija nas samih.

DSC_0806

DSC_0807

DSC_0816

cof