Studentice hotela Dorrah u posjeti ambasadi države Kuvajt

Studentice hotela Dorrah u posjeti ambasadi države Kuvajt

by admin, 06/02/2020

Studentice hotela Dorrah skupa sa rukovodstvom hotela, direktoricom Eminom Mumbašić Krdžalić i pomoćnicom direktorice Salihović Hidom su u srijedu 05.02.2020. godine, posjetile ambasadu države Kuvajt u Bosni i Hecegovini.

Tom prilikom studentice i rukovodstvo su se sastale sa NJ.E. Abdulaziz Ahmad Hasan Al Sharrah, ambasadorom države Kuvajt u Bosni i Hercegovini, a sastanku su prisustvovali i Ajeel Alahmad, diplomatski ataše.

Studentice su se zahvalile ambasadoru na prijemu i svesrdnoj pomoći koju država Kuvajt pruža te ga upoznala sa trenutnim potrebama studenata u Tuzli.

Sretne smo i zahvalne na srdačnosti i jačanju naših prijateljskih odnosa. Država Kuvajt je zemlja koja već decenijama pruža nesebičnu podršku narodu Bosne i Hercegovine a posebno mi je drago što ulažu u mlade ljude i što su otvoreni za saradnju kada su u pitanju studenti jer je u njima naša snaga i naša budućnost, izjavila je direktorica hotela.

Na kraju veoma korisnog razgovora ambasador NJ.E. Abdulaziz Ahmad Hasan Al Sharrah je iskoristio priliku i uručio poklone. Direktorica hotela se srdačno zahvalila na poklonu i pozvala ambasadora da posjeti grad Tuzlu i hotel Dorrah.