Sve što nisi znala o Dorrahu: Jedinstvena zajednica koja obiluje različitostima ali usmjerena ka istim ciljevima

Sve što nisi znala o Dorrahu: Jedinstvena zajednica koja obiluje različitostima ali usmjerena ka istim ciljevima

by admin, 23/06/2022

Nadamo se da ćemo ti slijedećim tekstom moći predstaviti naš dom, našu zajednicu. Ovo je tekst o Dorrahu namijenjen baš tebi.

University hotel Dorrah nalazi se u zapadnom dijelu grada Tuzla preko puta, svima nama poznatog, Bingo City Centra. Do Univerzitetske ulice treba ti 10 do 15 minuta lagane šetnje, a ukoliko si u žurbi, ispred hotela na raspolaganju ti je autobuska stanica pa te busem do Univerzitetske ulice dijele tri minute vožnje. Na samo deset minuta od hotela nalaze se Hitna služba i Dom zdravlja, a do samog centra grada i Panonskih jezera  dijeli te svega 20tak minutica šetnje. Top  lokacija zar ne?

Naša zgrada zaista  djeluje očaravajuće i plijeni svojom toplinom, ali ne sudi samo po vanjskom izgledu jer ponosno kažemo da se iza ove impozantne građevine krije još mnogo ljepša riznica dragocjenih bisera. Ona se nameće, ne samo svojom veličinom i vanjštinom, nego i značajem, važnošću i ugledom.

„Dorrah, mjesto gdje se rađaju iskrena prijateljstva.“

Naš hotel raspolaže mnogim atraktivnim sadržajima ali ipak krenimo od naših bisera, od onih zbog kojih naš hotel odiše toplinom. Možda će na prvu nekima djelovati čudno što od svih  sadržaja kojima naš dom raspolaže, prvo izdvajamo naše bisere. Ne zamjeri nam, ali mi zaista vjerujemo da se prave vrijednosti nalaze upravo u osobama.

Našu dragocjenu riznicu čine studentice, korisnice usluga našeg hotela i naši uposlenici, koje jedva čekamo da upoznaš. Da, upoznat ćeš jedno super prijateljsko okruženje, pozitivne ljude koji jednako kao i ti žele tvoj uspjeh i napredak. Pronaći ćes motivaciju na svakom koraku i ono najvrijednije, osmijeh.

„Dočekujte jedni druge sa osmijehom, jer je osmijeh početak ljubavi.“

Mi smo drugačiji, i to sa zadovoljstvom kažemo. Drugačiji  jer svaki dan shvatamo kao posebnu priliku, bodrimo i podržavamo jedni druge jer smatramo da timskim radom i zajedničkom snagom možemo napraviti značajne promjene. Ne moramo praviti velike promjene da bismo uticali na svijet i okolinu, ponekad je to težak ‘posao’. Dovoljno je da svaki dan radimo na sebi, pomalo, kako bismo postali najbolja verzija sebe, kako bismo bili svjesni svojih vrijednosti i svojih mogućnosti. Tako malim koracima mi prvo mijenjamo sebe, zatim okolinu.

Naravno, imamo i mi famozne „D dane“. Stvarali bi lažnu sliku kada bismo rekli da nemamo i da je sve bajno i sjajno, ali mi shvatamo, i iskustvo nam kaže, da se sve lakše prebrodi uz pozitivne ljude oko nas. Bogatstvo je u zajednici i mi želimo da i ti to naučiš.

Korisnice naših usluga dolaze, kako iz cijele Bosne i Hercegovine, tako i iz regiona: Srbije, Hrvatske, Albanije, itd. Imali smo priliku i čast da budemo dom i za studentice iz drugih zemalja kao što su Rusija, Turska i Australija. Veliki broj njih pohađa fakultete Univerziteta u Tuzli, dok nekolicina pohađa privatne tuzlanske fakultete. Tu su i one djevojke koje pohađaju srednju školu, kod kojih se posebno trudimo da im olakšamo izbor pri budućem školovanju i koje usmjeravamo da otkriju sebe i ono sto vole, u čemu se pronalaze. Svi skupa činimo jednu veliku zajednicu, koja obiluje različitostima ali usmjerenu ka istim ciljevima. Naša vrata su širom otvorena za tebe dragi naš budući biseru ali i za mnoge druge koji žele da se osjećaju da pripadaju tamo gdje dolaze.

Međutim, ne smijemo zaboraviti ni naše uposlenike, koji su prije svega divne osobe. Na naš tim smo posebno ponosni, koji je, iskreno rečeno, iziskivao truda, vremena i posvećenosti da bismo ga oformili tako da bi tebi pružili najbolju uslugu i da bismo ti bili sto kvalitetnija podrška.

Naš tim se sastoji od skoro pa svih vrsta stručnosti i svi su podjednako kvalifikovani za poslove koje obavljaju. Ali, najvažnije od svega jeste da su to divne i vrijedne osobe koji vole posao i žele da doprinesu drugima i zajednici. Mi jedni od drugih učimo.

Na odjelu higijene imamo  super dame  koje svojim magičnim rukama čine da naš hotel miriše i blista; pametne i hrabre dame na recepciji hotela koje se trude uljepšati ti  svaki dan, odgovornim radom i predano odgovarati na sve vaše zahtjeve, paziti na vašu sigurnost i biti prijatelji kada zatreba; veselu i kreativnu ekipu iz En vie coffee and snack restorana koja se brine da na fakultet nikada ne idete praznog stomaka; „open minded i snažne dame “ u odjelu za edukaciju i podršku studentica i menadžmentu hotela. Naš tim čini snažnim i spretnim i jedan muškarac, jedan ali vrijedan. Naš „superdomar“  vodi brigu da popravi svaki kvar, da su svi dijelovi hotela sigurni a na sportskom danu nam obavezno pripredi nezaboravan roštilj, mmm. O daaaa,  organizujemo sportske dane, izlete, roštilje, treninge na otvorenom i još mnogo toga ….

Kada si upoznala „dušu“ našeg hotela, vrijeme je da upoznaš  i naše sadržaje koji će ti olakšati i upotpuniti tvoj studentski život.

U našim sobama možeš uživati u udobnim krevetima koji ti zasigurno mogu pružiti miran san, super konekciji kako bi ostala povezana sa svojim najbližim ali i bila spremna na to neko ”online predavanje”. Privatnost je potpuno zagarantovana, stoga svaka soba ima vlastitu kupaonicu. Oh, znamo, mi žene uvijek imamo mnogo stvari ali ne brini, u Dorrahu ćeš pronaći sasvim dovoljno prostora za knjige, kozmetiku, patikice, torbe, štiklice. Slobodna si da urediš svoju sobu onako kako je tebi najljepše i najudobnije, da promijeniš raspored, dodaš ukrase. Kuhanje u sobi nije dozvoljeno zbog sigurnosnih razloga ali potrudili smo se da obezbjedimo kuhalo i frižider dok mikrovalnu, ili blender možeš sama sebi donijeti. Mada, za tebe smo obezbijedili i poseban kutak za tvoje najdraže recepte,“mini kitchen“ , tvoje je samo da si pedantna i da kada završis ostaviš uredan i čist prostor da bi se i druge studentice mogle služiti malom kuhinjom. U sobi imaš posebno izdvojen radni prostor gdje možeš nesmetano da učiš, pišeš, crtaš pa i da se šminkaš 🙂  U vrelim ljetnim danima jedan klik te dijeli do klimatizacije i ugodne temperature a u hladnim decembarskim danima, garantujemo najtoplijim sobama.

Naravno, moramo napomenuti da nam je u svemu ovome ipak sigurnost na prvom mjestu. University Hotel Dorrah obezbjeđuje privatna zaštitarska firma, i mnogi bitni uglovi Dorraha su pokriveni video nadzorom.

Dođu dani kada si premorena što zbog učenja pred ispite što iz nekih drugih razloga, pa ti se neda prstom maknuti, a misliš u sebi „jao moram srediti sobu“. Ne brini, tu su naše „super dame“ koje će se svake sedmice potruditi da tvoja soba bude čista i mirisna. Daleko si od svog doma, brineš se za pranje veša? U Dorrahu nema potrebe, naš vešeraj možeš koristiti 24h i za 6.00KM možeš oprati i osušiti svoj veš ali pazi da ga ”ne obojiš” 🙂

Ali, šta ako učiš naglas, a i cimerka … uh problem…kako ćemo sada? Ne brini! Fakultet ne smije da trpi. Dorrah ima dovoljno prostora za učenje i potrudit ćemo se da ti obezbijedimo prostor kako bi adekvatno spremala ispite.

Ponekad želiš da pročitaš neko štivo kako bi odmorila od svakodnevnice, ili ono stručnog ili duhovnog karaktera, sve to možeš pronaći u našoj biblioteci. Biblioteka je inače našim studenticama inspiracija za učenje individualno ali i grupno. I još jedna super informacija, kolegice su uvijek dobro došle da učite skupa 🙂

Kokice, film, društvene igrice jer nije život samo fakultet …. sve to možeš pronaći u našem loung-u, a odmoriti uz kafu ili neku dobru knjigu možeš na našim balkonima ili krovu odakle se pruža široka panorama grada Tuzle i možeš ujedno uživati u pogledu.

Za one djevojke koje vole same da uživaju u svom prostoru, obezbijedili smo jednokrevetne sobe ali znamo, a možda ćeš i ti imati priliku da uvidiš, da je velika  čar imati cimerku, osobu sa kojom možeš podijeliti najljepše i one malo manje lijepe trenutke. Osobu koja će ti skuhati čaj onda kada ‘boli stomak’, biti podrška kada ti se ne uči ili obradovati čokoladicom ispod jastuka, baš u ‘onim’ danima.

U nastavku možeš pročitati iskustvu cimerstva naših studentica.

Ali šta ako želim ostati malo duže vani …. ne želim se vratiti u hotel baš u 22:00 h? Ni za to nema problema, naša recepcija radi 24 h, uvijek je neko u hotelu na raspolaganju našim studenticama. Tvoj izlaz je isključivo privatni dogovor sa tvojim roditeljima/starateljima.

Treba da znaš da mi nismo feministkinje ali smo svjesne činjenice da su žene izuzetno jake i sposobne, stoga nam je cilj da ti pružimo maksimalnu edukaciju i podršku tokom studija. Ukoliko postaneš član kluba studentica Dorrah uz potpuno besplatnu kotizaciju, dobijaš privilegiju besplatnih edukacija za profesionalno i lično usavršavanje. Naš odjel za edukaciju i podršku tokom akademske godine organizuje i kreativne radionice,  humanitarne akcije, aktivnosti u prirodi, treninge na svježem vazduhu . Mi se brinemo i o bitnim datumima, pa tako gledamo da svaki obilježimo, pa i tvoj rođendan, zašto da ne?!

Ispitni rokovi nekada zaista znaju biti frustrirajući. Ponekad mislite da se cijeli svijet srušio i da nema izlaza, pokušavate da se organizujete ali ne uspijevate. Za ovakve ili slične situacije tu je naša podrška iz edukacijaskog sektora kako bi ti pomogla u organizaciji, prevazišla s tobom skupa najteže momente, motivisala te za jače i bolje rezultate i slavila sa tobom velike i male uspjehe.  Naša želja je kreirati okruženje koje ce te motivisati i inspirisati da postigneš što bolje rezultate tokom studiranja, a za najbolje studentice pripremili smo stipendije, odrađivanje prakse i druge vidove motivacije. Mi vidimo tvoj trud i želimo da ga nagradimo.

Misliš da nisi dobila sve informacije? Budi slobodna da nam se javiš putem mail adrese dorrahtuzla@gmail.com ili kontakt telefona +387 35 210 190. Potrudit ćemo se da ti damo odgovore na sva pitanja i dođi, posjeti nas … Biće nam zadovoljstvo da upoznamo novu prijateljicu.

Čekamo te, ne propusti priliku da doživiš nezaboravna iskustva, sklopiš trajna prijateljstva, usavršiš svoja znanja, zabaviš se, proživiš top studentske dane i budeš dio važne zajednice koja motiviše i nakon završenog fakulteta jer žena je ženi drug i naša priča se nastavlja ….

S ljubavlju,

Tvoj Dorrah Tim