University Hotel Dorrah po prvi put uspješno organizovao ‘ljetni kamp’ za studentice

University Hotel Dorrah po prvi put uspješno organizovao ‘ljetni kamp’ za studentice

by Emina, 22/11/2019

University Hotel Dorrah koji djeluje od 2016-te godine je i ovoga puta otvorio vrata za sve studentice. Iako je još uvijek sezona odmora i godišnjih u Dorrahu nema odmora. Od 14. do 20. augusta održan je ljetni kamp za brucošice koje će ove godine uploviti u svijet studiranja. Partneri projekta bili su Fitness centar Body Control i Plava poliklinika Tuzla. Mlade djevojke iz raznih krajeva Bosne i Hecegovine te različitih fakulteta zajedno su boravile i prolazile edukativne i kreativne radionice. Teme radionica bile su samopouzdanje, emocionalna inteligencija, zdravlje žene i mnoge druge zanimljive teme , a također djevojke su imale priliku izraditi nakit i kuhati za svoje prijateljice. U razgovoru sa polaznicama kampa saznajemo da je kamp bio izuzetno  uspješan te da su predavači/ce pomogle da sutra hrabro  kroče u novo poglavlje.

– Moja očekivanja su u potpunosti ispunjena. Budući da sam završila medresu, okruženje je sada bilo drugačije i to mi se dopalo. Svi vidimo različito sebe za 5 godina, a ja bih voljela zaista nas vidjeti sve za 5 godina. Naučila sam da kroz život ni jedno moje iskušenje nije bilo iskušenje, kakvih priča sam čula u sklopu predavanja, za Tuzlanski.ba istakla je Emina M. polaznica kampa iz Zavidovića. – Ovih sedama dana provedenih u hotelu Dorrah promijenilo mi je poglede na život. Bila mi je čast upoznati, ne samo osoblje, nego i djevojke koje su zajedno sa mnom učestvovale na kampu. Sa kampa  odlazim sa novim znanjima, vještinama i prijateljstvima za koja vjerujem da će dugo trajati, istakla je Edina T. koja pozitivne impresije i prijateljstva sa kampa nosi u Bijeljinu.

Neki od predavača koji su posavjetovali naše brocušice bili su Dr. Sc. Jasmin Zahirović koji je govorio o važnosti tjelesne aktivnosti, fitnessa i generalno bavljenja sporta. Pored Jasmina radionicama se pridružila Marizela Šabanović, nutricionistkinja koja je podstakla studentice na zdravu ishranu, koje namjernice izbjegavati, a koje su dobre za pamćenje tokom učenja. Zatim doktorica Dženita Hujdurović koja je objasnila nešto više o važnosti ginekoloških pregleda i samopregleda. Pored navedenih posjetile su nas mlade studentice, poduzentice Arnela Islamović – Magic brows by Arcie, Mirela Čerkezović – Hidžama studio živinice, NLP trener Šemsudin Zaimović, nneuropsihijatrica Delić Amra te podijelili svoja znanja i životine priče sa našim brucošicama.

Ljetni kamp je svečano završen zajedničkim druženjem i dodjelom certifikata studenticama. – Obzirom da smo naučili na naše studentice i da nam zaista nedostaju tokom ljeta, ove godine po prvi put odlučili smo da organizujemo Ljetni kamp za brucošice kako bi buduće studentice pripremile za fakultet, osnažile na raznim poljima te uvezali jedan dobar tim mladih djevojaka. Najvažnije od svega je to što naše buduće studentice nisu samo učile od predavača nego su tokom međusobnih druženja naučile mnogo jedna od druge prenoseći lična znanja i iskustva. Ponosni smo jer je ljetni kamp uspio. Djevojke su izašle bogatije za mnoga znanja, iskustva, osnažene ali i bogatije za mnogo prijateljica i zajedničkih vrijednosti, izjavila je direktorica hotela Dorrah Emina Mumbašić-Krdžalić. (Tuzlanski.ba)